YouTube знімає монетизацію у відео про коронавірус

YouTube продовжує жорстко фільтрувати контент. Цього разу платформа знімає монетизацію у відео, де йдеться про коронавірус.

Декілька відеоблогерів, які в своїх роликах згадують коронавірус, повідомили, що не можуть монетизувати контент через введені YouTube санкцій. Автор популярного ігрового каналу у відеоролику про скасування Game Developers Conference через новий коронавірус намагався не згадувати вірус, однак це не допомогло й з канала зняли монетизацію.

У керівних принципах компанії, що стосуються реклами, зазначається, що важливі теми — як правило, недавня подія з «загибеллю людей, як правило, в результаті заздалегідь спланованою зловмисною атакою» — зазвичай не підходять для реклами. Цим відео дозволено залишатися на платформі, але вони просто не зароблять на вбудованому рекламному сервісі YouTube.

YouTube заявив, що спалах коронавірусу вважається делікатною темою, тому й монетизації у творців відповідного контенту не буде. Платформа робить виключення для новинних та інформаційних каналів, які належать великим медійним компаніям.

Нагадаємо, нещодавно YouTube опублікував звіт, в якому відзначалося, що відеохостинг отримав майже майже 110 000 звернень з проханням відновити видалені відеоролики.

Джерело TheVerge

Не пропустіть