Додатки для iOS розсилатимуть рекламу

Від неї можна відмовитися.

Apple дозволить додаткам для iOS надсилати push-повідомлення рекламного змісту. Вони будуть відображатися навіть на заблокованому екрані.

Apple оновила рекомендації App Store, змінивши традиційно суворі обмеження щодо push-повідомлень. Компанія вже давно заборонила додаткам використовувати повідомлення для «реклами, рекламних акцій або прямого маркетингу», але з сьогоднішнього дня це зміниться. Додатки тепер зможуть відправляти рекламні повідомлення, якщо користувач заздалегідь дав згоду на їх отримання. Налаштуваннями програми також має бути передбачена можливість повністю відключити розсилку.

Так Apple хоче дати можливість користувачам, які зацікавлені в повідомленням про знижки, розпродаж та інших акції, їх отримувати. Компанія також пообіцяла ретельно контролювати сервіси для знайомств і додатки, пов’язані зі складанням гороскопів — їх функціональність не буде розширена, якщо вони «не забезпечують унікальний, високоякісний досвід використання». Ще одне нове правило забороняє публікацію софта, який може використовуватися для скоєння злочинів чи будь-яким іншим способом допомогати користувачам приховати незаконну діяльність.

Джерело TheVerge

Не пропустіть