Google застеріг від використання своїх сервісів на смартфонах Huawei

В блозі Google опублікували офіційну заяву щодо встановлення своїх сервісів і додатків на нові моделі смартфонів Huawei.

Юридичний директор підрозділу Android&Play Трістан Островскі опублікував повідомлення в блозі компанії, в якому нагадав, що через урядові обмеження додатки і сервіси Google недоступні для попереднього встановлення на пристрої Huawei, випущені після 16 травня 2019 року. Пристрої, випущені до цієї дати, продовжуватимуть отримувати оновлення безпеки, додатків і сервісів.

Трістан зазначив, що користувачі, які самостійно скачують додатки Google на несертифіковані пристрої, не можуть бути впевнені у надійній роботі. Сервіси та додатки Google, в тому числі магазин Play Market, можуть бути встановлені тільки на смартфони, які отримали сертифікацію Play Protect — вона гарантує, що персональні дані користувача захищені.

Щоб перевірити, чи отримав смартфон сертифікат Play Protect, необхідно запустити на ньому Play Market, натиснути на меню і пошукати в налаштуваннях відповідну інформацію.

Джерело Google

Не пропустіть