Apple виправила проблему зі стеженням за власниками нових iPhone

За словами компанії, у всьому винна мікросхема U1.

В кінці минулого року виявилося, що нові iPhone продовжують збирати дані про місцезнаходження користувачів навіть якщо всі відповідні дозволи відключені. Вчора Apple випустила нове оновлення iOS 13.3.1, яке містить важливі виправлення та низку важливих функцій.

В iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max з’явиться новий перемикач для відімкнення відстежування місцезнаходження. Apple заявила, що у зборі данних винна нова мікросхема U1 для iPhone 11 — застосування технології ультраширокосмугової передачі даних (UWB) регламентується міжнародними вимогами, і в деяких місцях робота подібного обладнання заборонена, тому смартфон іноді визначає місце розташування для того, щоб уникнути порушень законодавства. Однак, власники iPhone тепер мають можливість це контролювати.

Нове оновлення iPhone і iPad містить виправлення для додатка Mail. Воно позбавляє від помилки, яка потенційно дозволяла завантажувати видалені зображення в електронних листах, навіть коли ця опція була відключена, а також усуває проблему. Оновилися також FaceTime, Photos і CarPlay.

Компанія також виправила можливість обходу батьківського контролю для додавання нових контактів без введення пароля.

Джерело The Verge

Не пропустіть