Американські коледжі намагаються встановити додатки відстежування місцезнаходження на телефони студентів

Деякі американські коледжі вимагають, щоб студенти встановили додаток відстежування місцезнаходження для відстеження відвідуваності, повідомляє The Verge.

Видання посилається на повідомлення газети The Kansas City Star, яке повідомило, що в Університеті Міссурі нових студентів змушують встановлювати додаток SpotterEDU, яке використовує iBeacons від Apple для передачі сигналу по Bluetooth, який допомагає з’ясувати, чи знаходиться студент насправді в кімнаті.

Представник університету заявив, що додатком мають користуватися лише спортсмени, іншим студентам це робити «абсолютно необов’язково». The Verge додає, що додаток використовує локальні сигнали Bluetooth, а не GPS, тому, імовірно, відстежувати учнів поза універсистетом буде марно. Університет Міссурі також опублікував заяву з коментарями, щодо цієї ситуації:

«GPS-відстеження не включене, це означає, що технологія не може визначити місцезнаходження студентів, коли вони покидають клас», — йдеться в заяві.

За словами видання, додаток SpotterEDU використовується не тільки в Університеті Міссурі — його тестують майже в 40 школах. Про це повідомив в грудні The Washington Post засновник компанії і колишній тренер з баскетболу в коледжі Рік Картер.Система працювала ефективно: один сіракузький професор підтвердив, що відвідуваність занять перевищувала 90%. Проте професор додав, що більш рання версія програми мала доступ до GPS-координат учнів.

Видання The Post також повідомило, що схожа програма Degree Analytics використовується ще в 19 школах, але на відміну від SpotterEDU, вона використовує сигнали Wi-Fi замість Bluetooth.

Джерело The Verge

Не пропустіть