Створене корисне пиво
А з відходів від його виробництва хочуть робити корисні батончики і печиво, які перевершують існуючі БАДи
Вчені з Уральського федерального університету створили пиво, наділене вітамінами і мінералами. Завдяки особливим екстрактам і корисним мікроелементам, такий напій не викликає похмілля.
При варінні корисного пива використовуються екстракти кореня кудзу (рослини роду Пуерарія сімейства бобових, що росте в дикому вигляді в основному в тропічних і субтропічних регіонах Азії) і зелених водоростей роду хлорела. За словами професора Уральського університету Олени Ковальової, вони зменшують токсичну дію алкоголю на організм. Використовувані при виготовленні пива вітаміни і мінерали володіють антиоксидантними (перешкоджають окисленню клітин) і антиканцерогенними (що вбиває ракові клітини) властивостями – завдяки ним, таке пиво не викликає похмілля.
В процесі виготовлення цього напою утворюється відхідний продукт в вигляді ферментативної пивної дробини. Також вчені хочуть створити на основі неї печиво і злакові батончики. Повідомляється, що всі корисні речовини з борошна цього «відходу» повністю засвоюються організмом людини, завдяки чому такі батончики вигідно відрізняються від існуючих біологічно активних добавок до їжі.