Курс біткоїна побив рекорд року

Найпопулярніша криптовалюта встановила рекорд вартості за 2019 рік, досягнувши позначки в 13 тисяч доларів за одну одиницю

За даними видання Coindesk, в ніч з 25 на 26 червня 2019 року курс біткоіна досяг позначки в 13 тисяч доларів. Це рекордна цифра за останні кілька місяців. На момент написання новини курс варіюється в діапазоні від 12 до 12,5 тисячі доларів. Відзначимо, що інтенсивне зростання вартості біткоіна почалося в квітні 2019 року.

Аналітики пов’язують його з підвищенням інтересу до криптовалюти у жителів США і Китаю. З того часу цифра збільшилася в три рази – з 4 до 12 тисяч доларів. Паралельно з біткоіном продовжують рости і інші криптовалюти. Наприклад, курс Ethereum (рус. Ефіріум) з квітня по червень 2019 го піднявся в два рази – з 150 до 300 доларів.

Думки експертів про те, що буде з графіком вартості біткоіна найближчим часом, розходяться. Хтось прогнозує подальше зростання, а хтось попереджає про різке падіння. До слова, це є ахіллесовою п’ятою всіх криптовалют – вони є вкрай нестабільними, тому розглядати їх як джерело заробітку не рекомендується, так як результати часто не виправдовують фінансових вкладень. Історичний рекорд вартості біткоіни по відношенню до долара був зареєстрований наприкінці 2017 року. Тоді вартість однієї одиниці криптовалюти склала 20 тисяч доларів.


Не пропустіть