Apple випустила iOS 13, iPadOS і macOS Catalina

Компанія змогла випустити публічні бета-версії своїх систем раніше оголошених термінів. Мабуть, розробники впевнені в стабільності

Сьогодні, 24 червня, компанія Apple випустила перші публічні бета-версії iOS 13, iPadOS і macOS 10.15 Catalina. Встановити будь-яке з оновлень може кожен, для цього потрібно зареєструватися в розділі бета-тестування на офіційному сайті компанії.

Під час конференції WWDC 2019 повідомлялося про те, що публічні бети будуть випущені лише в липні, але, мабуть, розробникам вдалося зробити прошивки досить стабільними для більшості користувачів вже зараз. Однак це не означає, що оновлення є повністю справними. Тому не рекомендується встановлювати їх на основні пристрої, так як можливі проблеми з продуктивністю, автономністю, а також несумісністю деяких додатків.

iOS 13 має досить багато нововведень, серед них: темна тема, клавіатура з підтримкою свайпів, оновлений браузер Safari з менеджером завантажень, а також новий стандартний редактор фото і відео.

iPadOS стала відгалуженням мобільної операційної системи. Дана версія отримала нові функції для роботи з файлами, PencilKit і новий робочий стіл з віджетами. macOS 10.15 Catalina позбулася iTunes, замість цифрового плеєра з’явилося три окремих додатки: «Музика», «Подкасти» і Apple TV. Особливо цікавою стала функція Sidecar, завдяки якій iPad тепер можна використовувати в якості зовнішнього монітора для комп’ютерів Mac.


Не пропустіть