Президент Ірану запропонував створити криптовалюту для мусульман

Цифрова валюта має стати альтернативою американському долару

Президент Ірану Хасан Рухані закликав ісламські країни до створення цифрової валюти, яка має стати альтернативою американському долару та допомогла б впоратися з «американською гегемонією», повідомляє Zycrypto.

За інформацією видання, Рухані заявив, що США нібито «залякують» інші країни економічними санкціями. У зв’язку з цим, під час виступу на ісламській конференції в Малайзії він запропонував створити єдину для мусульманських держав банківську і фінансову систему, на базі якої була б розроблена криптовалюта.

Прем’єр-міністр Малайзії погоджується з пропозицією Рухані й заявляє, що він уже пропонував подібну ідею, але наддержави його зупинили. На конференції також були присутні представники Туреччини й Катару, але вони не прокоментували пропозицію Рухані.

«Ми бачимо це вперше — Іран і Туреччина сходяться на думці, що ми повинні використовувати єдину альтернативу американському долару. Ми можемо використовувати власні валюти, при цьому маючи загальну валюту», — заявив Рухані.

Іран уже не вперше виявляє інтерес до криптовалют. Ще в липні агентство новин Mehr оголосило, що незабаром у країні буде представлена перша криптовалюта.

Джерело zycrypto

Не пропустіть