Відтепер Windows 11 оновлюється на 45% швидше: що змінила Mscrosoft

Microsoft зробила серйозний крок вперед у вдосконаленні Windows Update з новим великим оновленням Windows 11. Версія 24H2, яка почала виходити цього місяця, не лише додає багато корисних покращень, але й суттєво скорочує час встановлення, перезапуску та навіть використання процесора під час щомісячних оновлень.

Щомісячні накопичувальні оновлення для Windows традиційно включають виправлення безпеки та нові функції. У версії 24H2 Microsoft внесла зміни, що зробили процес оновлення значно ефективнішим. Серед нововведень — паралельна обробка компонентів, масштабоване використання оперативної пам’яті та оптимізований кеш для оновлення системи.

Ці зміни дозволяють встановлювати щомісячні оновлення до 45% швидше та зменшують навантаження на процесор до 25%. Крім того, час перезапуску скоротився майже на 40% на деяких системах. Такі результати були отримані під час тестування оновлень 24H2 на віртуальній машині порівняно з попередніми версіями Windows 11 — 22H2 і 23H2.

Компанія також покращила розмір завантажуваних оновлень, зменшивши їх приблизно на 200 МБ. Цього вдалося досягти завдяки новому підходу: вбудовані додатки Windows 11 більше не потрібно завантажувати, якщо вже встановлені їхні останні версії.

Як зазначив Стів ДіАцетіс, представник команди Windows, тепер цей підхід поширюється і на Microsoft Edge, що дозволяє додатково економити місце на деяких пристроях.

Джерело The Verge

Не пропустіть