Google представила нескінченну клавіатуру у формі пончика

Японське відділення компанії Google представило інноваційну розробку у сфері комп’ютерних аксесуарів – “нескінченну клавіатуру” (Infinity Keyboard). Цей пристрій має унікальну форму, що нагадує пончик. Особливістю клавіатури є відсутність традиційних верхньої та нижньої частин, натомість клавіші розміщені по всій її поверхні.

За інформацією Fast Company, така конструкція дозволяє користувачам вводити текст під будь-яким кутом та з будь-якого боку пристрою. Клавіатура оснащена 208 механічними клавішами та має вагу близько одного кілограма. Для наочності, ця вага відповідає приблизно 20 пончикам Krispy Kreme. Радіус пристрою становить 10 сантиметрів.

Цікаво, що концепція “нескінченної клавіатури” вперше з’явилася як першоквітневий жарт у 2019 році. Тоді вона була частиною рекламної кампанії програмного забезпечення Gboard для смартфонів на базі Android та iPhone. Проте тепер цей концепт втілено в реальний продукт. Google пішов назустріч ентузіастам та опублікував інструкції для самостійного створення подібної клавіатури за допомогою 3D-друку. Відкритий код проєкту доступний на платформі GitHub для всіх охочих.

Джерело Fast Company.

Не пропустіть