Adobe запускає ШІ-генератор Firefly, який дозволяє створювати відео з текстових описів

Adobe представила можливості генерації відео для своєї платформи Firefly AI напередодні заходу Adobe MAX в понеділок. Відтепер користувачі можуть випробувати генератор відео Firefly на сайті Adobe або скористатися новою функцією, що працює на штучному інтелекті, під назвою Generative Extend в бета-версії Premiere Pro.

На вебсайті Firefly користувачі можуть спробувати text-to-video модель або модель зображення у відео, обидві з яких створюють до п’яти секунд відео, згенерованого ШІ. Веб-бета-версія безплатна для використання, проте може мати обмеження на частоту запитів.

Adobe стверджує, що навчила Firefly створювати як анімований контент, так і фотореалістичні медіа, залежно від специфікацій запиту. Firefly також здатна генерувати відео з текстом, що є складним завданням для ШІ-генераторів зображень. Вебдодаток Firefly включає налаштування для регулювання панорамування камери, інтенсивності руху камери, кута та розміру кадру.

У бета-версії Premiere Pro користувачі можуть випробувати функцію Generative Extend, яка дозволяє продовжити відеокліпи до двох секунд. Ця функція призначена для створення додаткового ритму в сцені, продовжуючи рух камери та рухи об’єкта. Звук фону також буде продовжено — це перший публічний анонс аудіо моделі ШІ, над якою Adobe працювала потайки. Однак, продовжувач фонової музики не відтворюватиме голоси чи музику, щоб уникнути судових позовів з боку рекордингових лейблів.

Нова функція Generative Extend покликана вирішити існуючу проблему для редакторів відео — недостатню тривалість кліпу — замість того, щоб створювати нові відео з нуля. Adobe намагається підтримати кріейторів, які хвилюються, що ШІ може замінити їхню працю, запевняючи, що ці інструменти створять більше попиту на їхні послуги, а не зменшать його.

Александру Костін, віцепрезидент з генеративного ШІ в Adobe, зазначив, що їхня аудиторія — це найточніша спільнота у світі, яка хоче, щоб ШІ допомагав розширювати наявні активи, створювати їх варіації або редагувати, а не генерувати нові.

Firefly розроблено для генерації “комерційно безпечного” медіа. Компанія запевняє, що не навчала Firefly на зображеннях та відео, що містять наркотики, наготу, насильство, політичних діячів або матеріали, що підлягають авторському праву. Зараз, коли користувачі в інтернеті отримали безплатний доступ до моделі відео Firefly, залишається з’ясувати, наскільки це справджується.

Джерело TechCrunch

Не пропустіть