В Україні через нові закони не доливатимуть пальне: експерт повідомив, яка буде нестача у баку

Експерти попереджають про можливі негативні наслідки нового оподаткування для АЗС в Україні. Дмитро Льоушкін, засновник групи «Прайм», у коментарі УНІАН сказав, що через підвищення податків в Україні варто очікувати потенційного зниження якості палива та збільшення випадків шахрайства на заправках.

За словами Льоушкіна, нові податкові вимоги можуть спонукати власників АЗС вдаватися до різноманітних хитрощів для збереження прибутковості без явного підвищення цін. Зокрема, експерт прогнозує збільшення випадків недоливу пального. Хоча ДСТУ допускає похибку до 1%, фактично вона може сягати 1,5-2%. Льоушкін припускає, що після запровадження нових податків ця цифра може зрости до 5-6%, що буде непомітно для датчиків більшості автомобілів при заправці 50 літрами.

Запровадження авансових внесків з податку на прибуток для АЗС з 1 жовтня викликало хвилю обурення. Експерти застерігають, що такі заходи можуть призвести до закриття малих заправок, особливо в невеликих населених пунктах, посилення позицій великих мереж та збільшення тіньового сектору ринку паливно-мастильних матеріалів.

Джерело УНІАН

Не пропустіть