Ілон Маск представив Tesla Cybercab — електромобіль без керма і педалей

Генеральний директор Tesla, Ілон Маск, нарешті презентував новий автономний електромобіль, який довгий час був темою чуток та витоків. Cybercab — це футуристичний транспортний засіб із функцією повністю самокерованого водіння.

Новий Cybercab отримав дизайн у стилі вже відомого Cybertruck. Його основною відмінністю є двері типу “крило чайки”, що відкриваються вгору, а також компактна кабіна, розрахована лише на двох пасажирів. Прототип не має керма, педалей і навіть традиційної розетки для зарядки. Замість цього, автомобіль буде заряджатися індуктивно — бездротовим способом, як зазначив Маск.

Маск стверджує, що автономні транспортні засоби, як Cybercab, будуть у 10-20 разів безпечнішими, ніж автомобілі, керовані людьми. Він також підкреслив, що поїздка на Cybercab може коштувати лише $0,20 за милю (1,6 км), що значно дешевше порівняно з $1 за милю для звичайних міських автобусів.

Наразі Tesla планує впровадити повністю автономне водіння в Техасі та Каліфорнії вже наступного року. Що стосується виробництва Cybercab, його планують запустити у 2026 або 2027 році. При цьому вартість автомобіля складе менше ніж $30 000, що робить його доступнішим у порівнянні з багатьма іншими електромобілями на ринку.

Джерело Engadget

Не пропустіть