Українці зможуть замовляти товари з Amazon напряму вже з 2025 року

“Укрпошта” активно працює над укладенням угоди з Поштовою службою США (USPS), яка дозволить українцям замовляти товари з Amazon та інших популярних американських маркетплейсів. Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, пише “Суспільне”.

Ігор Смілянський зазначив, що переговори з USPS перебувають на активній стадії. Він щойно повернувся зі Сполучених Штатів і поділився планами: “Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України”.

За попередньою інформацією, співпраця може розпочатися вже у 2025 році. Якщо все піде за планом, українці отримають можливість напряму замовляти товари з Amazon та інших великих платформ США, що значно спростить процес доставки.

Згідно з планом, товари будуть доставлятися через Велику Британію. Це означає, що посилки спочатку прибуватимуть до Лондона, а звідти протягом доби їх пересилатимуть до України. Такий підхід дозволить скоротити терміни доставки й забезпечити швидший процес отримання замовлень.

У сфері доставки дрібних посилок вже досягнуто певних домовленостей із USPS, і Смілянський сподівається, що вони вступлять в силу до 1 січня. “Мені хотілося б, щоб у 2025 році угода вже працювала”, — зазначив він. Генеральний директор додав, що оптимально було б укласти угоду вже у листопаді цього року, щоб мати час на технологічну підготовку.

Окрім Amazon, угода з USPS відкриє двері для співпраці з іншими великими маркетплейсами, які також працюють через поштову службу США. Це дасть українцям ще більше можливостей замовляти товари з-за кордону.


Не пропустіть