Кінець епохи: Apple офіційно визнала iPod Nano та iPod Shuffle застарілими

Компанія Apple оголосила про те, що iPod Nano та iPod Shuffle додані до списку застарілих продуктів у всьому світі. Це означає, що ремонт і обслуговування цих пристроїв більше не будуть доступні в Apple Store та в авторизованих сервісних центрах. Відповідно до політики компанії, продукт вважається застарілим після семи років з моменту його останньої поставки на ринок.

Останні версії iPod Nano (сьомого покоління) та iPod Shuffle (четвертого покоління) були представлені у 2015 році, а вже у 2017 році Apple припинила їх виробництво. Тепер, після визнання цих пристроїв застарілими, користувачі більше не зможуть їх відремонтувати в офіційних сервісах. Виняток становить лише заміна акумуляторів для MacBook, яка можлива протягом 10 років.

Разом з iPod до списку застарілих продуктів додано й iPhone 6. Раніше, у квітні цього року, iPhone 6 Plus був визнаний застарілим, але iPhone 6 залишався доступним через реселерів у деяких країнах дещо довше. Проте тепер і він офіційно приєднався до цього списку.

Окрім застарілих пристроїв, Apple оновила список своїх вінтажних продуктів. Серед них — 12-дюймовий MacBook (2017) та iPad шостого покоління. Відповідно до політики Apple, пристрої стають вінтажними через п’ять років після того, як їх перестали продавати. Сервісне обслуговування таких продуктів буде доступне ще два роки, але лише за умови наявності запчастин.

Apple завжди наголошувала на довговічності своїх пристроїв. Як зазначено на офіційному сайті компанії, їхня продукція створена для того, щоб служити якомога довше. Apple заявляє: “Чим довше ви користуєтесь нашим продуктом, тим краще для планети”.

Джерело MacRumors

Не пропустіть