Функції захисту від крадіжок Google почали з’являтися у деяких користувачів Android

Три нові функції захисту від крадіжок, які компанія Google анонсувала на початку цього року, почали з’являтися на Android. Інструменти – Theft Detection Lock, Offline Device Lock та Remote Lock – мають на меті надати користувачам можливість швидко заблокувати свої пристрої, якщо їх було викрадено, щоб злодії не змогли отримати доступ до конфіденційної інформації.

Репортер Android Мішаал Рахман (Mishaal Rahman) поділився в соціальних мережах, що перші два інструменти з’явилися на Xiaomi 14T Pro, а також повідомив, що деякі користувачі Pixel почали бачити функцію віддаленого блокування.

Блокування при крадіжці спрацьовує при буквальному акті вихоплення. У травні компанія заявила, що ця функція «використовує Google AI, щоб відчути, якщо хтось вихоплює ваш телефон з рук і намагається побігти, поїхати на велосипеді або втекти». У такому випадку вона заблокує екран телефону.

З іншого боку, Offline Device Lock може автоматично заблокувати екран після того, як злодій відключить телефон від інтернету. Ви вже можете віддалено заблокувати свій телефон за допомогою сервісу Google «Знайти мій пристрій», але третя функція, «Віддалене блокування», дозволяє зробити це без необхідності підбирати пароль до свого облікового запису Google. Все, що вам потрібно для цього – «ваш номер телефону і швидкий виклик безпеки за допомогою будь-якого пристрою».

Джерело Engadget

Не пропустіть