Apple протестує власний 5G-модем у новому iPhone SE 4: що очікувати

Apple наближається до випуску нового покоління iPhone SE, яке стане першим оновленням бюджетної моделі з 2022 року. За даними Bloomberg, компанія планує використати цю модель для тестування власних 5G-модемів, розроблених Apple.

Ще у 2019 році Apple придбала більшість мобільного модемного бізнесу Intel за 1 мільярд доларів, прагнучи зменшити залежність від сторонніх постачальників, таких як Qualcomm. Попри значні інвестиції та активне наймання персоналу для роботи над власними модемами, компанія ще не випустила пристроїв, що використовують розроблені всередині модеми.

У відносинах Apple і Qualcomm було чимало напружених моментів. У 2017 році Qualcomm подала до суду на Apple, звинувативши її у порушенні патентів, пов’язаних з інтернет-з’єднанням пристроїв, ефективністю батареї, обробкою графіки та швидкістю завантаження даних. Згодом обидві компанії вирішили цей конфлікт, підписавши шестирічну ліцензійну угоду та багаторічну угоду про постачання чипсетів для бездротового зв’язку.

Наразі Apple продовжує використовувати 5G-модеми від Qualcomm, і, за повідомленням Qualcomm, ці поставки триватимуть до 2026 року. Однак, є припущення, що Apple хоче протестувати власні 5G-модеми на iPhone SE 4 перед тим, як впроваджувати цю технологію у ширший асортимент своїх пристроїв.

За інформацією 9to5Mac, новий iPhone SE 4 зовнішньо нагадуватиме iPhone 14. Пристрій буде оснащений чіпом A18 та 8 ГБ оперативної пам’яті, що дозволить реалізувати ряд функцій на базі штучного інтелекту від Apple. Смартфон отримає Face ID і позбудеться кнопки “додому”, яка була у попередніх моделях SE. Крім того, очікується, що нова модель матиме 48-мегапіксельну основну камеру та 12-мегапіксельну фронтальну.

За прогнозами, Apple може представити iPhone SE 4 вже навесні наступного року, що зробить його одним із найочікуваніших бюджетних смартфонів 2025 року.

Джерело Engadget

Не пропустіть