OpenAI випускає Canvas — новий інтерфейс ChatGPT

OpenAI проводить бета-тестування нового інтерфейсу робочого простору для ChatGPT під назвою Canvas. Гігант штучного інтелекту представив нову робочу область ChatGPT у своєму офіційному блозі, і наразі вона доступна для користувачів ChatGPT Plus і Team. Користувачі Enterprise та Edu зможуть отримати доступ до Canvas наступного тижня.

Canvas – це віртуальний інтерфейс для написання та кодування проєктів, який дозволяє користувачам консультуватися з ChatGPT щодо певних частин проєкту. Окреме вікно відкривається поряд з основним простором чату, і користувачі можуть розміщувати текст або код на цьому новому «полотні» і виділяти розділи, щоб модель могла зосередитися на них і редагувати, «як редактор копій або рецензент коду», як зазначено в блозі.

Полотно можна відкрити вручну, набравши «use canvas» у вікні чату. Canvas також може автоматично відкриватися, коли він «виявляє сценарій, в якому він може бути корисним», згідно з повідомленням у блозі.

Існує також кілька комбінацій клавіш, які можна використовувати для написання та кодування проєктів. Користувачі можуть звертатися до ChatGPT за порадами щодо редагування, зміни довжини, рівня читання та смайликів у письмових проєктах. Кодувальники можуть попросити ChatGPT переглянути певні рядки коду, додати журнали й коментарі для більшої ясності, виправити помилки та перенести кодування на іншу мову, таку як JavaScript, TypeScript, Python, Java, C ++ або PHP в режимі Canvas.

Функція Canvas в OpenAI робить ChatGPT схожим на інші помічники ШІ, які мають окремі робочі простори, щоб зосередитися на певних частинах проєкту, як, наприклад, Anthropic’s Artifacts та модель ШІ Cursor, орієнтована на кодування.

Джерело Engadget

Не пропустіть