Скоро iPhone та iPad можуть сильно подорожчати: названо причину

Американський уряд може змусити Apple переглянути свою стратегію закупівель дисплеїв. Це може призвести до суттєвого здорожчання пристроїв бренду.

Конгресмен США Джон Муленар звернувся до Пентагону з пропозицією внести китайських виробників дисплеїв BOE Technology Group та Tianma Microelectronics до санкційного списку з міркувань національної безпеки. Це може серйозно вплинути на плани Apple щодо зниження витрат на виробництво iPhone та iPad.

За словами Муленара, китайські компанії стрімко нарощують свою присутність на світовому ринку дисплеїв завдяки державній підтримці та демпінговим цінам. Їхня частка в постачанні OLED-панелей зросла з 1% у 2014 році до 52%, а на ринку РК-дисплеїв вони вже займають 72%.

Apple активно співпрацює з BOE, зокрема, планує замовити у цієї компанії 70% екранів для майбутнього iPhone SE 4 з OLED-дисплеєм. BOE вважається найдешевшим постачальником дисплеїв для Apple.

Якщо китайських виробників внесуть до чорного списку, це може суттєво ускладнити плани Apple щодо оптимізації витрат за рахунок співпраці з китайськими постачальниками. Такий крок може призвести до зростання цін на продукцію Apple або зниження її прибутковості.

Джерело phonearena

Не пропустіть