Який смартфон купити за 5 тисяч гривень

На ринку смартфонів 2024 року з’явився новий гравець – realme C61, який привертає увагу своєю збалансованістю та доступною ціною. Цей пристрій вирізняється серед конкурентів у бюджетному сегменті, пропонуючи оптимальне поєднання характеристик. В Україні він коштує близько 5 тисяч гривень.

Попри невисоку вартість, realme C61 має надійну конструкцію з пластиковим корпусом, який приємний на дотик. Смартфон захищений від води за стандартом IP54 та має посилену центральну раму, що робить його одним з найнадійніших у своєму класі. При цьому він залишається легким (188 г) і тонким (7,84 мм), зручно лягає в руку.

Дисплей realme C61 заслуговує на увагу: він має діагональ 6,74 дюйма, роздільну здатність 1600×720 пікселів та частоту оновлення 90 Гц. Особливістю екрана є функція Smart Touch, яка розпізнає дотики мокрими пальцями, і не допускає помилкових спрацьовувань.

Під капотом смартфона працює восьмиядерний процесор Unisoc Tiger T612, який забезпечує достатню продуктивність для повсякденних завдань. realme C61 оснащений 6 ГБ оперативної та 128 ГБ вбудованої пам’яті, яку можна розширити за допомогою карти MicroSD до 2 ТБ.

Камери realme C61 представлені основним модулем на 50 Мп з автофокусом та додатковим сенсором на 0,08 Мп, а також фронтальною 5 Мп камерою. Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує тривалу автономність. Смартфон підтримує 4G, має сканер відбитків пальців, модулі Wi-Fi та Bluetooth 5.0, а також роз’єм для навушників 3,5 мм та порт USB Type-C.


Не пропустіть