iFixit розібрали нові флагмани iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max: відео

На початку цього тижня сайт iFixit розібрав iPhone 16 і iPhone 16 Plus, щоб продемонструвати новий процес виймання акумулятора, який використовує електрику для видалення клею, а сьогодні iFixit повернувся з розбиранням iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max.

Моделі iPhone 16 Pro не мають такого ж спрощеного процесу виймання акумулятора, як iPhone 16, натомість Apple використовує традиційний клей, що розтягується, для своїх дорожчих iPhone. Проте, потрапити всередину все одно простіше, оскільки ви можете зробити це через задню панель iPhone, а не через дисплей, який можна легко пошкодити.

Apple помістила акумулятор iPhone 16 Pro в металеву оболонку, як і в моделях iPhone 16, але iPhone 16 Pro Max не має металевої оболонки навколо акумулятора, і незрозуміло, чому. iFixit назвав рішення використовувати акумулятор в металевій оболонці тільки в 16 Pro, а не в 16 Pro Max, «спантеличуючим».

Сканер LiDAR є більш доступним, що полегшує доступ до нього для ремонту. У попередніх моделях iPhone Pro він знаходився під основною камерою. Модулі камери майже ідентичні, але не зовсім взаємозамінні через різну довжину кабелю і гвинта, розташованого у двох різних місцях всередині кожної моделі.

Apple перемістила антену mmWave, щоб звільнити місце для кнопки керування камерою, і в моделях 16 Pro вона знаходиться у видовбаному просторі біля верхньої частини пристрою. iFixit стверджує, що сигнал mmWave все ще може страждати через титанову рамку моделей iPhone 16 Pro.

Видалення порту USB-C «значно» спрощено, але iFixit зазначає, що Apple не продає запасні порти USB-C. Логічну плату також можна витягнути, лише знявши верхній динамік, що є значним поліпшенням конструкції.

Примітно, що розбирання показало, що в моделях iPhone 16 Pro використовується модем Qualcomm SDX71M, який є кастомною версією модему SDX70M, що використовується в моделях iPhone 15 Pro. Ходили чутки, що в моделях Pro буде встановлено модем Qualcomm X75, але, схоже, це не так.

iFixit дав моделям iPhone 16 Pro оцінку ремонтопридатності 7 балів з 10 завдяки змінам у дизайні та наявності інструкцій з ремонту.

Джерело MacRumors

Не пропустіть