Засновник “Флібусти” оголосив про закриття піратської бібліотеки

Засновник піратської онлайн-бібліотеки Flibusta, відомий під псевдонімом Stiver, оголосив про закриття ресурсу через серйозні проблеми зі здоров’ям. У своєму блозі він повідомив, що йому діагностували гліобластому — одну з найбільш агресивних форм пухлини мозку, яка потребує невідкладного лікування.

Stiver зазначив, що знаходиться в лікарні і його стан критичний. За його словами, “Флібуста” скоро припинить роботу, оскільки сервери оплачено лише на кілька тижнів.

“Я в лікарні з гліобластомою непристойних розмірів. На жаль, “Флібуста” на цьому, мабуть, закінчилася, як і я сам. Усім дякую, було весело. Сервери оплачені ще на кілька тижнів”, — написав Stiver у блозі.

У коментарях до свого допису Stiver наголосив, що не готовий передати бренд Flibusta комусь іншому, однак допускає можливість, що база книжок може бути збережена під новим брендом. Попри це, поки не було конкретних пропозицій або оголошень щодо подальшої долі книжкової бази.

Flibusta існувала протягом кількох років як піратська бібліотека, де користувачі могли завантажувати електронні книги безплатно. Проєкт був створений як відповідь на інші російськомовні онлайн-бібліотеки, які почали стягувати плату за скачування літератури. “Флібуста” швидко здобула популярність серед користувачів, особливо в країнах колишнього СНД.

Джерело Stiver

Не пропустіть