Xiaomi 15 Ultra: новий флагман з неймовірною камерою на 200 МП з’явиться на початку наступного року

Очікуваний флагман Xiaomi 15 Ultra, про який нещодавно розповів відомий інсайдер Digital Chat Station, обіцяє стати справжньою сенсацією у світі смартфонів. Запуск пристрою планується на перший квартал наступного року, і він має всі шанси стати найпрогресивнішим продуктом компанії.

Головною особливістю Xiaomi 15 Ultra стане його камера. Смартфон отримає квадрокамеру, що складається з трьох 50-мегапіксельних об’єктивів та вражаючого 200-мегапіксельного телеоб’єктива, ймовірно, перископного типу.

Цей телеоб’єктив не лише підтримуватиме традиційне зумування, а й пропонуватиме режими зйомки в умовах низького освітлення та надтелефото макрозйомки. Таким чином, Xiaomi 15 Ultra позиціонується як чудовий вибір для фотолюбителів. Основний датчик, ймовірно, матиме великий отвір (понад 1 дюйм), продовжуючи традицію великих сенсорів у топових пристроях Xiaomi.

Для порівняння, попередник — Xiaomi 14 Ultra — також має квадрокамеру, яка включає 50-мегапіксельну основну камеру з 1-дюймовим датчиком Sony LYT-900, змінною апертурою f/1.63 ~ f/4, Hyper OIS, LED спалахом і об’єктивом Leica Summilux. Доповнюють її 50-мегапіксельний надширококутний об’єктив з апертурою f/1.8 і можливістю супер макрозйомки на 5 см, а також 50-мегапіксельний телеоб’єктив з 3.2x зумом.

Хоча ще не підтверджено, чи буде Xiaomi 15 Ultra використовувати той же сенсор для надширококутного об’єктива, чутки свідчать, що 200-мегапіксельний телеоб’єктив може мати датчик Samsung HP3, який забезпечить до 10x оптичного зуму.

Крім потужної камери, Xiaomi 15 Ultra обіцяє флагманську продуктивність завдяки новому чипсету Snapdragon 8 Gen 4, ймовірно, у поєднанні до 24 ГБ оперативної пам’яті. Пристрій також може отримати акумулятор на 6200 мАг, що забезпечить тривалу роботу, і працюватиме на основі нової HyperOS 2.0, що базується на Android 15.

Але це ще не все! За попередніми даними, смартфон матиме 2K дисплей з мікроокругленням на всіх чотирьох сторонах та ультразвуковий вбудований датчик відбитків пальців. Очікується, що корпус буде доступний у трьох матеріальних виконаннях: шкіра, скловолокно або кераміка.

Джерело Gizmochina

Не пропустіть