16 км: встановлено новий рекорд передачі даних по Wi-Fi

Компанія Morse Micro зробила прорив у технології бездротового зв’язку, продемонструвавши передачу даних на неймовірну відстань 16 кілометрів за допомогою Wi-Fi стандарту HaLow (802.11ah). Цей результат значно перевищує попереднє досягнення компанії, встановлене на рівні 2,9 км на початку цього року.

Стандарт HaLow, на основі якого працює нова технологія, розроблений для подолання обмежень традиційного Wi-Fi. Він дозволяє передавати дані на значно більші відстані, зберігаючи при цьому стабільність і надійність сигналу. У порівнянні з іншими стандартами, HaLow ідеально підходить для використання в умовах, де потрібно забезпечити зв’язок на великих територіях, наприклад, для сільського господарства або промислових застосувань.

Перший рекорд компанія встановила під час тестування на пляжі Сан-Франциско, де швидкість передачі даних коливалася від 11 Мбіт/с на відстані 500 метрів до 1 Мбіт/с на дистанції 2.9 км. Проте новий експеримент вразив ще більше: при майже максимальній дистанції у 16 км, швидкість сягала 2 Мбіт/с.

Представники Morse Micro підкреслили, що побити цей рекорд буде надзвичайно складно. Досягнута відстань майже повністю відповідає теоретичному максимуму стандарту HaLow. Це відкриття має значний потенціал для майбутнього розвитку інтернету речей (IoT), де необхідні стабільні та тривалі з’єднання на великих відстанях.

Джерело Morse Micro

Не пропустіть