iOS 18 офіційно випущена на iPhone: безліч нових функцій, але на головну доведеться чекати

Apple анонсувала iOS 18 на Всесвітній конференції для розробників 2024 ще в червні цього року. Компанія нарешті розгортає найновішу версію iOS на низці моделей iPhone. Пристрої серії iPhone 16, які будуть доступні з 20 вересня, поставлятимуться з попередньо встановленою iOS 18.

Як ви, напевно, вже знаєте, остання версія iOS від Apple містить низку функцій штучного інтелекту, які в сукупності називаються Apple Intelligence. Інтеграція функцій штучного інтелекту в системні додатки спрямована на покращення користувацького досвіду.

Наприклад, iOS 18 пропонує нові способи писати, створювати зображення та взаємодіяти з Siri. Інтеграція моделей штучного інтелекту дозволяє користувачам переписувати, вичитувати та узагальнювати текст у таких додатках, як «Пошта» та «Нотатки». Існує також додаток Image Playground, який може генерувати зображення на основі простих текстових підказок.

З інтеграцією Apple Intelligence Siri стала розумнішою та більш контекстно-орієнтованою. Тепер вона може виконувати такі дії, як базове редагування фотографій і керувати файлами від імені користувача. Хоча Apple віддає перевагу обробці даних на пристрої, надаючи пріоритет конфіденційності користувача, завдання, які передбачають більш складну обробку, вирішуються за допомогою ChatGPT.

Хоча ми вже бачили ці функції у флагманах Google Pixel і Samsung Galaxy, які працюють на базі Google AI, впровадження Apple підвищує конкуренцію, що є корисним для майбутніх розробок.

Сумісні моделі iPhone:

  • Серія iPhone 16 (всі моделі)
  • iPhone 15 серії (всі моделі)
  • iPhone 14 серії (всі моделі)
  • iPhone 13 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max)
  • iPhone 12 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max)
  • iPhone 11 серії (Pro, Pro Max)
  • iPhone XS, XS Max, XR
  • iPhone SE (2-го та 3-го покоління)

Однак важливо зазначити, що Apple Intelligence буде доступний лише в моделях iPhone 15 Pro і новіших.

На додаток до функцій штучного інтелекту, iOS 18 також пропонує деякі функції кастомізації, такі як можливість переставляти додатки та віджети. Новий Центр керування дозволяє користувачам змінювати розмір елементів керування та створювати кілька екранів для різних функцій.

З iOS 18 iPhone 14 і новіші моделі отримують підтримку супутникового обміну повідомленнями, що дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями без підключення до стільникового зв’язку або Wi-Fi.

Джерело Gizmochina

Не пропустіть