Функція «Знайти людей поруч» у Telegram припинила роботу

У популярному месенджері Telegram більше не працює функція «Знайти людей поруч». Раніше вона дозволяла знаходити користувачів поблизу та швидко обмінюватися контактами. Наразі, хоча додаток все ще намагається знайти облікові записи, жодні дані не відображаються. Офіційні представники месенджера поки що не коментували ситуацію.

24 серпня засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Ле-Бурже в Парижі. Пізніше йому було пред’явлено 12 звинувачень, серед яких відмова від співпраці з владою, співучасть у зберіганні та поширенні порнографічних зображень неповнолітніх, перевезення, збут або передача наркотичних засобів, а також використання криптовалютних інструментів.

В компанії Telegram заявили, що месенджер дотримується законодавства ЄС та постійно вдосконалює методи модерації контенту. Усі звинувачення щодо відповідальності компанії за зловживання назвали абсурдними. Адвокат Дурова Давид-Олів’є Камінскі також назвав пред’явлені звинувачення «цілковито абсурдними».

Павла Дурова було звільнено під заставу в розмірі €5 млн, однак йому заборонили залишати Францію та зобов’язали двічі на тиждень відзначатися в поліцейському відділку.

Дуров покинув росію у 2014 році та наразі має громадянства Франції, ОАЕ, Сент-Кітса та Невіса. Після його затримання посольство рф у Франції звинуватило місцеву владу в «уникненні взаємодії», запросивши доступ до бізнесмена та вимагаючи «забезпечення захисту його прав».


Не пропустіть