Microsoft дозволить отримувати бездротовий доступ до телефону Android через Windows

Коли ви регулярно намагаєтеся переміщати файли між телефоном і комп’ютером, бути прив’язаним до USB-кабелю не дуже приємно. На щастя, ми живемо у світі, де бездротовий зв’язок поширений повсюдно, тому не дивно, що Microsoft працює над тим, щоб спростити такий доступ, дозволивши вам бездротово підключатися до вашого телефону Android через Провідник файлів Windows. Сьогодні компанія починає розширювати цей вид бездротового кросплатформного доступу, широко впроваджуючи можливість надсилати файли на телефон через екран Windows Share.

Хоча дротовий спосіб передачі працює, розширення цієї функціональності до бездротового доступу — це велика перемога для зручності використання. Перші ознаки того, що Microsoft працює в цьому напрямку, з’явилися ще кілька місяців тому, а минулого місяця тестувальники програми Windows Insider змогли випробувати цю функцію на собі. Тепер Microsoft оголошує, що зі збірками Windows 11 Preview 22621.4112 і 22631.4112 бездротовий доступ до Android через вікно Windows Share стає доступним для широкої публіки:

[Windows Share] Новинка! Тепер ви можете ділитися вмістом з пристроєм Android за допомогою вікна «Загальний доступ до Windows». Для цього вам потрібно створити пару між вашим пристроєм Android і комп’ютером з Windows. Скористайтеся програмою «Зв’язок з Windows» на вашому Android-пристрої та «Зв’язок з телефоном» на вашому комп’ютері.

Трохи раніше Android Authority помітили, що саме стосується Android, коли програма Link to Windows на телефонах почала відображати ваш ПК як ціль для прямого доступу до спільного доступу в таблиці спільного доступу Android. З цим оновленням Windows 11 ви зможете насолоджуватися такою ж простотою підключення і на ПК.

Для цього потрібно встановити програму Link to Windows на вашому пристрої Android і Microsoft Phone Link на вашому ПК. Microsoft нічого не говорить про конкретні версії, тому, хоча вам не потрібна бета-версія, як раніше, буде розумно переконатися, що ви використовуєте найновіші версії обох програм.

Якщо у вас вже встановлено це оновлення Windows, але ви все ще не бачите цю підтримку, зачекайте – Microsoft чітко дала зрозуміти, що це буде поступове розгортання.

Джерело Android Authority

Не пропустіть