Apple MacBook отримають екранну клавіатуру з реалістичним інтерфейсом

Це подальший розвиток технології Force Touch, яка використовує модуль тактильної віддачі Taptic Engine

Сьогодні, 3 жовтня, в мережу витекла патентна заявка Apple, що була опублікована на сайті Відомства з патентів і товарних знаків США. Вона описується як екранна клавіатура, що повинна отримати реалістичний інтерфейс.

В компанії планують в найближчому майбутньому повністю відмовитись від фізичних кнопок. І ця ідея буде спершу реалізована в майбутніх ноутбуках MacBook.

Раніше компанія замінила кнопку “Додому” на своїх смартфонах на сенсорний аналог, який має механізм зворотного зв’язку Taptic Engine. Він імітує відчуття клацання (пізніше на зміну йому прийшли жести).

Тепер, схоже, настала черга MacBook. Першим кроком була заміна механічного трекпаду в MacBook Pro на аналог з технологією Force Touch, який використовує привід Taptic Engine для імітації клацань. Було це в 2015 році, а рік по тому в MacBook Pro з’явилася сенсорна панель, яка замінила функціональні клавіші. Вже тоді ходили розмови про те, що все це частина процесу підготовки до екранній клавіатурі.

Taptic Engine вже зараз дуже ефективний, коли справа доходить до імітації натискання фізичних кнопок. Більшість власників iPhone 7 і MacBook Pro 2016 і пізніших версій абсолютно не помітили цих змін, оскільки відчуття були колишніми. Магія Apple в черговий раз спрацювала.

Але створення екранної клавіатури за таким принципом – це зовсім інший, більш складний рівень. Зокрема, користувачі, які звикли набирати текст наосліп, повинні фізично відчувати клавіші, їх форму, краї і центр. Плоска клавіатура з тактильними приводами не може дати ці відчуття.

Джерело trashbox.ru

Не пропустіть