Apple зіштовхнулася з критикою через перегляд фото користувачів в iCloud

Незважаючи на детальний опис нового алгоритму сканування знімків в iCloud, користувачі iPhone і деякі організації виступили проти його впровадження. Побоюючись порушення приватності своєї галереї, активісти направили відкритий лист на адресу керівництва бренду.

Звернення до компанії підписали вже понад 6600 осіб і кілька десятків організацій, що вимагають від Apple негайного припинення подальшої розробки та інтеграції функції сканування.

«Тип технології, яку Apple пропонує в якості способу захисту дітей, залежить від інфраструктури. В актуальному вигляді її неможливо контролювати або технічно обмежувати. Експерти неодноразово попереджали, що проблема полягає не тільки в конфіденційності, а й у відсутності підзвітності та контролю помилкових спрацьовувань, а також можливих помилок при скануванні користувальницької бібліотеки фотографій », – повідомляється у відкритому листі.

Прокоментував ситуацію і скандально відомий IT-фахівець Едвард Сноуден. Він висловив стурбованість тим, що американська компанія планує розгорнути «форму масового спостереження за людьми по всьому». На його думку, в майбутньому компанії ніщо не завадить сканувати інші типи контенту.

Некомерційна міжнародна група по захисту цифрових прав (EFF) також виступила проти сканування бібліотек і повідомлень, зазначивши, що розчарована в рішенні Apple.

Представники організації закликали компанію задуматися над тим, що впровадження технології – це фактично зниження рівня приватності всіх користувачів. Представники ж WhatsApp заявили, що подібна функція ніколи не буде реалізована в месенджері, оскільки вона зачіпає питання конфіденційності, хоч і розроблена з благими намірами.

У свою чергу, Apple не має наміру скасовувати функцію сканування. Компанія наполягає на тому, що користувачі просто не до кінця розуміють, як насправді працює нова функція перевірки контенту. Представники бренду також підкреслюють, що технологія жодним чином не загрожує конфіденційності власників iPhone.

Джерело Аpple

Не пропустіть