X Ілона Маска офіційно заблоковано в Бразилії

Після суперечки між Ілоном Маском та Верховним судом Бразилії соціальна мережа X була офіційно заборонена в Бразилії з вечора цієї п’ятниці. Як наслідок, суд вимагав від Apple видалити X з бразильського App Store, і це вже сталося.

X був втягнутий у багато суперечок відтоді, як його придбав Ілон Маск у 2022 році, коли він ще називався Twitter. За оцінками, X має близько 400 мільйонів активних користувачів по всьому світу, з яких 20 мільйонів — лише в Бразилії. Але нещодавні події призвели до того, що цієї п’ятниці Верховний суд Бразилії заборонив X на території країни.

Кілька тижнів тому Маск закрив офіс X в Бразилії та звільнив усіх співробітників бразильської філії. Рішення було прийнято після того, як X написала листа про те, що не погоджується з вимогами Верховного суду Бразилії видалити певні профілі, які вважаються шкідливими для поширення неправдивої інформації, особливо з огляду на те, що це рік виборів у країні.

Однак бразильське законодавство вимагає, щоб соціальні мережі, які працюють в країні, мали місцевого юридичного представника для розв’язання бюрократичних питань. Оскільки Маск не виконав рішення бразильського суду і не призначив юридичного представника для X в Бразилії, платформа тепер заборонена в країні.

На X вже наклали понад 3 мільйони доларів штрафів у Бразилії за невиконання рішення місцевого суду про видалення шкідливих профілів.

Джерело 9to5mac

Не пропустіть