Xiaomi 14 Ultra досягає швидкості мобільного інтернету 5 Гбіт/с в новітній мережі 5.5G

Китайські телекомунікаційні компанії зробили значний крок від переходу з 5G на 6G, позначивши поворотний момент впровадженням передової технології 5.5G (5G-A), що забезпечує значно вищі швидкості в мобільних мережах. Xiaomi 14 Ultra тепер отримав підтримку 5.5G, яка стала комерційно доступною в Китаї.

Кілька китайських виробників смартфонів перейшли на технологію 5.5G у співпраці з China Telecom. Серії vivo X100 Pro та OPPO Find X7 будуть оснащені підтримкою 5.5G (5G-A) з квітня 2024 року.

Тести China Mobile показали, що Xiaomi 14 Ultra досягає швидкості до 5132 Мбіт/с. Порівняно з 5G, технологія 5.5G пропонує значно кращі показники швидкості, затримки, масштабованості з’єднання та енергоефективності, а пропускна здатність мережі збільшується приблизно вдесятеро.

Хоча швидкість мобільної мережі Xiaomi 14 Ultra у 5 Гбіт/с вражає, потенціал технології 5.5G (5G-A) значно ширший. Очікується, що вона забезпечить затримку на рівні мілісекунд, а також швидкість низхідної лінії зв’язку 10 Гбіт/с і висхідної лінії зв’язку 1 Гбіт/с.

Технологія 5.5G проходить тестування на окремих моделях телефонів і обмежена певними містами Китаю, що свідчить про те, що її широке впровадження може зайняти певний час. Проте відчути такий значний приріст швидкості навіть до переходу на 6G вже приємно.