WhatsApp запускає грошові перекази через платіжну систему Facebook

Месенджер WhatsApp запускає функцію електронних переказів та платежів для користувачів в Бразилії. Про це в Facebook повідомив Марк Цукреберг. Платежі здійснюватимуться через платіжну систему Facebook Pay, про запуск якої компанія оголосила в листопаді минулого року.

За допомогою цієї системи користувачі зможуть відправляти гроші або оплачувати покупки в місцевих компаніях прямо в месенджері. У блозі WhatsApp відзначається, що в Бразилії налічується понад 10 млн малих і мікропідприємств.

«Тепер клієнти можуть не тільки переглянути каталог магазину, а й розрахуватися за придбані в ньому товари», – уточнюють в WhatsApp.

Система підтримує карти місцевих банків Banco do Brasil, Nubankі Sicredi. Також компанія співпрацює з провідною платіжною системою в Бразилії – Cielo. Щоб скористатися функцією, користувачеві необхідно ввести спеціальний 6-значний пін-код і прикласти відбиток пальця.

Оскільки функція платежів працює через платіжну систему Facebook Pay, в майбутньому компанія планує дозволити використовувати одну і ту ж картку у всіх сервісах Facebook.

Для користувачів послуга буде безкоштовною, з підприємств платіжна система буде стягувати комісію за обробку клієнтських платежів.