Від Apple вимагають видалити Telegram з App Store

Некомерційна організація з США під назвою «Coalition for a Safer Web» («Коаліція за більш безпечний інтернет») подала позов до суду проти Apple з вимогою видалити месенджер Telegram з магазину додатків. Вона заявила, що програма використовується для «розпалювання насильства».

Некомерційна організація з Вашингтона і її президент Марк Гінзберг, який працював послом США в Марокко з 1994 по 1998 рік і був заступником старшого радника президента США з питань політики на Близькому Сході (1978-1981 роки), подали федеральний позов, в якому стверджується, що компанія Apple не змогла залучити Telegram до відповідальності за порушення умов обслуговування.

У скарзі Telegram звинувачується в розміщенні екстремістських висловлювань, які поширювалися користувачами під час штурму Капітолію. Водночас Apple нібито закриває на цей факт очі.

У позові також стверджується, що додаток для обміну повідомленнями стане середовищем для процвітання екстремістського контенту, оскільки користувачі «переходять в Telegram» після закриття Parler. Нагадаємо, що раніше компанії Apple і Google видалили цю програму зі своїх магазинів додатків, тому що нею користувалися прихильники чинного американського президента Дональда Трампа.

Адвокат організації Кіт Альтман заявив, що аналогічний позов планується подати проти Google.