У Google Chrome з’явилася нова функція, яку просто так не знайти

Нова функція браузера робить скріншот відео в оригінальній роздільній здатності. На відміну від стандартного способу, захоплюються тільки межі кадру на ролику, а не екран цілком. Клавіші плеєра, наприклад, у YouTube не відображаються на збереженому зображенні.

Функція скріншота допомагає зробити матеріал наочнішим. Для цього можна використовувати стандартну комбінацію Shift+Win+S або клавішу Print Screen у Windows. Однак у цього способу є свої недоліки – захоплюється все, зокрема й небажані елементи відео, система стискає якість зображення.

У Google Chrome з’явилася вбудована і не зовсім очевидна функція, яка робить знімки з відеороликів без додаткового редагування. Ось як її використовувати без сторонніх додатків:

  • Відкриваємо потрібне відео, наприклад на YouTube;
  • Клікаємо двічі правою клавішею миші. Перше натискання відкриває меню плеєра, друге – браузера:
  • Тиснемо “Копіювати кадр відео”.

Браузер не запропонує зберегти скрін, але зображення залишається в буфері обміну. Вставити його, наприклад, у Google Документи, можна комбінацією клавіш Ctrl+V.

Щоб зберегти зображення на диску, відкриваємо Paint або інший графічний редактор і аналогічним способом вставляємо картинку.