У додатку «Дія» з’являться нові функції

М. Федоров, який обіймає посаду керівника Міністерства цифрової трансформації, анонсував появу у додатку «Дія» нових функцій. За словами міністра, розширення функціональності мобільного аплету є питанням часу та законодавчих змін.

Міністр наголосив, що у планах очолюваного ним цифрового відомства збільшення функцій РАГС. Зокрема, користувачі програми «Дія» зможуть отримувати через нього копії свідоцтв про шлюб та народження дитини.

Федоров нагадав, що у додатку «Дія» вже реалізовано можливість подання заяви про укладення шлюбу. Уряд прийняв ухвалу, яка дозволяє подавати такі заяви у віддаленому режимі. Один раз відвідати органи РАГС користувачам програми все ж таки доведеться, оскільки процедура одруження регламентується нормами Сімейного кодексу. Внести до нього зміни можуть лише депутати. В уряду такої можливості немає.

Мінцифри планує провести серед користувачів програми «Дія» опитування, щоб дізнатися, що вони думають щодо спрощення процедури одруження. Ідеться про те, щоб не відвідувати органи РАГС взагалі.