Свіже оновлення антивіруса Avast могло стати причиною поломки Windows 10

Кожен новий реліз оновлень для Windows 10 призводить до тих чи інших поломок операційної системи – до цього прикрого факту більшість з нас вже звикла. Але, як виявилося, не тільки апдейти від Microsoft можуть завдати шкоди – стало відомо, що свіже оновлення антивіруса Avast могло стати причиною поломки Windows 10.

Користувачі настільної ОС стали масово скаржитися на помилку Windows can not find *.exe , яка говорить користувачам про неможливість знайти файл того чи іншого додатка, в числі яких опинилися Steam, Discord. Що найцікавіше, в числі “помилкових” програм виявився навіть продукт від самої Microsoft – офісний пакет Microsoft Office!

В результаті проведеного ентузіастами дослідження з’ясувалося , що пов’язано все це з некоректними записами IFEO (Image File Execution Options). А їх, у свою чергу, “породило” недавнє оновлення популярного антивіруса Avast. Таким чином, хоч це поки що повністю і не доведено, саме свіжий апдейт антивірусного ПО міг стати тим самим, що “зламав” роботу багатьох інших додатків у Windows 10.