Snapdragon 768G – новий процесор із 5G для недорогих смартфонів

Компанія Qualcomm представила новий процесор, призначений для смартфонів середньої цінової категорії. Він отримав найменування Snapdragon 768G і забезпечить недорогі мобільні пристрої ігровими характеристиками і підтримкою мереж зв’язку п’ятого покоління.

Snapdragon 768G отримав поліпшення по всіх параметрах у порівнянні зі своїм попередником Snapdragon 765. У нього підвищена тактова частота центрального процесора, збільшена продуктивність графіки і поліпшена система штучного інтелекту, що відповідає за обробку фотографій, зображення на екрані, звучання і багато іншого.

У Snapdragon 768G використовується архітектура Kyro 475 CPU Prime з тактовою частотою 2,8 ГГц (для порівняння: у Snapdragon 765 – 2,4 ГГц). Відеочип залишився колишнім – Adreno 620, але завдяки оновленим драйверам він став на 15% продуктивнішим.

У Snapdragon 768G використовується 5G-модем X52 з підтримкою технологій sub-6 і mmWave 5G, а також вдосконалена ІІ-система, що відповідає за обробку мультимедіа (зображень і звуку, в тому числі при голосовій передачі даних у мережах стільникового зв’язку).

Першим смартфоном, в який буде встановлений Snapdragon 768G, стане смартфон Xiaomi Redmi K30 5G Racing Edition. Крім того, за чутками, цей процесор може отримати смартфон Google Pixel 5, анонс якого відбудеться найближчими тижнями.