Samsung випустила перший у світі 4K-монітор з частотою оновлення 240 Гц

Компанія Samsung представила три нові моделі моніторів – Odyssey Neo G8, Smart Monitor M8 та S8. Ми розкажемо все найважливіше про новинки.

Samsung Odyssey Neo G8 – перший у світі 4K-монітор із частотою оновлення 240 Гц. Він отримав 32-дюймову панель з кривизною 1000R і світлодіодним підсвічуванням Quantum Mini LED. Завдяки технологіям Samsung Quantum Matrix і Quantum HDR 2000 дисплей може досягати максимальної яскравості до 2000 ніт у HDR-контенті з 4096-ступінчастим регулюванням підсвічування.

Монітор оснащений двома портами HDMI 2.1 та одним DisplayPort 1.4. Функція Auto Source Switch+ автоматично змінює джерела введення під час увімкнення пристрою, наприклад консолі або ноутбука. Функція CoreSync регулює RGB-підсвічування на задній панелі монітора відповідно до вмісту екрана.

Samsung Smart Monitor M8 – 32-дюймовий LCD-монітор з роздільною здатністю UHD, вбудованою веб-камерою та встановленими програмами для потокових сервісів, що дозволяє використовувати його як розумний телевізор. Він постачається з бездротовим пультом дистанційного керування, аналогічним тим, що входять до комплекту телевізорів Samsung.

Samsung S8 – призначений для створення контенту. Монітор доступний у діагоналях 32 і 27 дюймів, і оснащений LCD-панеллю з роздільною здатністю UHD. Це перший у світі монітор з покриттям антивідблиску, сертифікований лабораторією Underwriters Laboratories. S8 охоплює 98% колірного простору DCI-P3. На корпусі є порт USB-C потужністю 90 Вт для заряджання та Ethernet.

Вихід моніторів заплановано на першу половину 2022 року. Докладніше Samsung розповість про новинки на виставці CES 2022 вже цього тижня.