Qualcomm 215 привносить NFC і подвійну камеру в ультрабюджетні пристрої

Компанія Qualcomm оновила лінійку ультрабюджетних процесорів моделлю Qualcomm 215 Mobile Platform. Вона стала першим чіпсетом в своїй серії (Snapdragon 2xx), побудованим на 64-розрядної архітектури. Як і слід було очікувати, новинка випереджає своїх попередників по продуктивності, а графічним прискорювачем не поступається навіть Snapdragon 425 – процесору більш високого класу. Одними з ключових його нововведень стали підтримка чіпа NFC подвійної камери.

Qualcomm 215 Mobile Platform побудований на 28-нанометровому техпроцесу і оснащений чотирма ядрами Cortex-A53 з тактовою частотою до 1,3 ГГц. Він оснащений модемом Snapdragon X5 LTE з підтримкою стільникових мереж четвертого покоління: максимально можлива швидкість завантаження становить 150 Мб / с, а швидкість віддачі – 50 Мб / с. У новинці встановлений графічний прискорювач Adreno 308 – точно таким же відеоприскорювачем оснащений Snapdragon 425.

Повні технічні характеристики Qualcomm 215 Mobile Platform такі (для наочності, ми порівняли новинку з попередником в особі Snapdragon 212):

Qualcomm 215 Mobile Platform створений для смартфонів ціною від 70 до 120 доларів. Очікується, що перші гаджети з новим процесором з’являться в другій половині цього року.