PinePhone з KDE Plasma Mobile офіційно презентовано

Компанія Pine64 відома в першу чергу тим, що показує рішення в області смартфонів, планшетів, смарт-годинників, ноутбуків, кластерів серверів та інших продуктів на базі операційної системи Linux. Цього року компанія презентувала свій перший Linux-смартфон, а зараз – нову модель PinePhone KDE Community Edition.

За роботу PinePhone відповідають різні Linux-дистрибутиви, і в залежності від цього формується назва моделі, а також логотип на задній панелі. Оскільки нова модель працюватиме під управлінням операційної системи KDE Plasma Mobile, модель називається PinePhone KDE Community Edition. Модель буде доступна у версіях з 2 та 3 ГБ оперативної пам’яті і з 16 та 32 ГБ внутрішньої пам’яті відповідно за ціною 150 та 200 доларів відповідно.

За роботу моделі відповідальний чіпсет Allwinner A64, який включає 4 ядра Cortex-A53 та графічний процесор Mali 400 MP2. Смартфон оснащений дисплеєм з діагоналлю 5.95 дюйма та роздільною здатністю 1440 х 720 пікселів. Модель буде оснащена 4G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 та GPS. Також смартфон оснащений основною камерою 5 МП та фронтальною камерою 2 МП.

Модель оснащена роз’ємом USB-C та мініджеком 3.5 міліметра. Товщина смартфона складає 9.2 міліметра, його вага складе 200 грамів. За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 3000 мАг, для PinePhone будуть підходити акумулятори від Samsung Galaxy J7.