Omdia: смартфони з чотирма камерами завоювали ринок

З початку 2018 року компанії, що виробляють смартфони, випускають пристрої з трьома і більше модулями камер. За даними дослідницького агентства Omdia, смартфони з чотирма камерами завоювали прихильність споживачів і стали в 2020 році найпопулярнішими.

За словами Omdia, телефони з кількома камерами більше не вважаються преміум-класом — ця функція стала необхідністю навіть в недорогих смартфонах середнього рівня. Якщо говорити тільки про третій квартал 2020 року, то майже 60% всіх постачань припало на смартфони з чотирма камерами, причому бренд Realme став єдиним, що взагалі припинив випуск смартфонів з одинарними камерами.

Компанія Apple залишається найбільш консервативною, продовжуючи випускати смартфони з одинарною, здвоєною і потрійною камерами. Нещодавно компанія випустила iPhone SE (2020) — незважаючи на те, що він має один модуль, девайсу вдалося зібрати близько третини всіх продажів.

Що стосується Xiaomi, то 60% смартфонів компанії оснащені квадрокамерами.

Переваги використання декількох камер очевидні — з великою кількістю об’єктивів і датчиків смартфони можуть робити більш якісні фотографії.