Новий барвистий iPad Air від Apple дуже схожий на iPad Pro

Останньому iPad Air від Apple близько півтора роки. На вчорашньому заході Time Flies компанія представила новенький iPad Air 2020 року, і, як і очікувалося, він має багато спільного з iPad Pro — принаймні на перший погляд.

У новенькій моделі використовується 10,9-дюймовий дисплей, який простягається майже від краю до краю по всій поверхні iPad. Екран девайса трохи менший за екран на 11-дюймовому iPad Pro; інформатори припускають, що Apple зберегла корпус того ж розміру, але збільшила лицьові панелі. Роздільна здатність складає 2360×1640 пікселів.

Старий сенсор Touch ID був замінений на сенсор відбитків пальців, який вбудували у верхню кнопку включення.

На відміну від попереднього покоління, новий iPad Air сумісний з Apple Pencil 2 і підтримує роботу зі Smart Keyboard Folio і Magic Keyboard. Apple Pencil 2 прикріплюється до верхньої частини Air за допомогою магніту.

На тильній стороні корпуса знаходиться 12-мегапіксельна камера з апертурою ƒ/1.8. Фронтальна камера FaceTime HD така ж, як у попередника — 7-мегапіксельна. Також були перероблені динаміки — вони забезпечують стереозвук під час перегляду контенту в альбомному режимі.

Вперше Apple випускає iPad Air в п’яти різних кольорах: Space Gray, Silver, Rose Gold, Sky Blue і Green.

Усередині встановлений новий 5-нанометровий чіп Apple A14 Bionic. Він містить 6 ядер центрального процесора, 4-ядерний графічний прискорювач і 16-ядерний Neural Engine. Відзначається, що продуктивність ЦП зросла на 40% і на 30% зросла продуктивність обробки графіки.

Автономність нового покоління не змінилася — iPad Air пропонує 10 годин автономної роботи під час підключення до Wi-Fi і 9 від мобільних мереж. Відзначимо, що новий iPad Air заряджається за допомогою USB-C, а не Lightning. У комплекті з планшетом постачається 20-ватний блок живлення.

Новий iPad Air коштує від 599 доларів за 64 Гб пам’яті і 729 доларів за 64 Гб пам’яті і підтримку LTE. Ви можете збільшити обсяг сховища до 256 ГБ на будь-якій моделі за додаткові 150 доларів. Придбати девайс можна буде в жовтні.