Названо найпопулярніші міфи про месенджер WhatsApp, в які досі вірять українці

WhatsApp найпопулярніший месенджер у всьому світі і в нього найбільша база активних користувачів, яка перевищує 1 млрд. Логічно, що навколо нього вирує багато чуток, неправдивої інформації, міфів та багато іншої інформації. В більшості випадків, користувачі вірять такій інформації, оскільки вона подається максимально правдоподібно. Зараз же буде названо 4 найпопулярніші міфи про месенджер WhatsApp, в які досять вірять українці.

У WhatsApp буде реклама

Наступним популярним міфом, схожим до попереднього, є те, що в месенджері буде реклама (як у Viber). На щастя, команда месенджера провела опитування серед своїх користувачів, і вони, що було цілком очікувано, не оцінили ідею реклами. Відповідно до результатів опитування, команда месенджера відмовилася від цієї ідеї, або як мінімум, відклала її на повторне опитування в майбутньому.

Для тих, хто хвилюється за прибутковість месенджера, то він заробляє тим, що передає деякі дані про своїх користувачів у Facebook, а вони вже використовують отриману інформацію для реклами.

Месенджер WhatsApp буде платним

Напевно найпопулярніший міф, який супроводжує WhatsApp. Найчастіше, цей міф агрументується тим, що він колись був платним і зараз в Facebook вирішили ще більше заробити на користувачах. На ділі, месенджер був платним ще в ті часи, коли він був незалежним, але після його покупки Facebook, платна реєстрація була відмінена.

WhatsApp краще Telegram

Якщо мова йде про захищеність, то однозначно це міф, оскільки вони зберігають всі резервні копії в хмарних сервісах Google та Apple (Google Drive і iCloud). Ще одним аргументом є те, що всі повідомлення можна відновити ввівши тільки номер свого телефону на новому пристрої.

Якщо брати до уваги дизайн, або ж функціонал, то Telegram однозначно попереду, оскільки в нього набагато ширший функціонал.

WhatsApp можна прослуховувати

Ну, цей міф на рівні з всіма, де йдеться про теорії змов і тому подібне. На ділі, прослуховувати користувачів WhatsApp не вийде, оскільки всі текстові повідомлення, аудіо та відеодзвінки зашифровані. Найголовніше це те, що більшість людей не настільки важливі для спецслужб, щоб вони витрачали велику кількість ресурсів на їх прослуховування.