Названо 5 основних помилок, які українці здійснюють біля банкоматів

2456632 01.07.2014 Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard. Владимир Трефилов/РИА Новости

Сьогодні нами буде названо 5 основних помилок, які українці здійснюють біля банкоматів. Дана тема продовжує бути актуальною, так як банківськими картками, відповідно і банкоматами користуємось ми всі. І так, давайте зразу до суті.

Перша помилка – дозволяти людям у черзі за вами в банкомат підходити занадто близько. Не варто соромитись чи боятись, попросіть людину ззаду «не дихати вам в спину» та не слідкувати за вашими діями з боку.

Друга помилка – при наявності у банкоматі можливості здійснення операцій безконтактним методом, користуйтесь ним. Це допоможе вам уникнути ймовірних проблем із зажовуванням картки, тощо.

Третя помилка – якщо ви два рази ввели пароль і він не вірний, не робіть цього втретє. Далі ваша картка буде заблокована на термін, який встановлений банком де ви обслуговуєтесь.

Четверта помилка – перевіряйте банкомат на справність. Тут варто звернути увагу на його екран та перевірити чи немає незавершених операцій попереднього користувача. Рекомендується перед початком проведення своїх операцій натискати кнопку «Скасувати».

П’ята помилка – чек. Після здійснення операції не відмовляйтесь від отримання чеку, так як у разі збоїв в банкоматі, у вас буде підтвердження ваших дій.