Microsoft буде примусово відкривати деякі сайти в Edge замість Internet Explorer

MUNICH, GERMANY - SEPTEMBER 06: In this photo illustration Google's Chrome browser shortcut, Google Inc.'s new Web browser, is displayed next to Mozilla Firefox shortcut and Microsoft's Internet Explorer browser shortcut, on an laptop. (Photo Illustration by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Компанія Microsoft, схоже, знайшла спосіб змусити людей раз і назавжди припинити використовувати Internet Explorer. Починаючи з наступного місяця, якщо користувач спробує відкрити деякі сайти в Internet Explorer, браузер відмовиться завантажувати URL, і сайт автоматично відкриється в Edge.

Коли компанія випустить наступну версію свого браузера Edge, вихід якої запланований на листопад, користувачі Internet Explorer втратять доступ до приблизно 1156 сайтів, зокрема YouTube, Twitter і Instagram, VK, Google Drive і Microsoft Teams. Їм буде запропоновано завантажити ці веб-сайти в більш сучасному браузері Microsoft на основі Chromium.

В основі нової функції лежить файл DLL, який Microsoft непомітно додала в налаштування Edge минулого літа. Файл з ім’ям ie_to_edge_bho.dll є плагіном для Internet Explorer. Він був встановлений в:

  • C:\Program Files\Microsoft\Edge\Application\[Версія]\BHO\
  • C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\[Версія­]\BHO\

Коли ви перейдете до сайту, який Microsoft не бажає відкривати в IE, ви побачите наступну сторінку підтримки:

Нововведення стосуватиметься тільки систем, де встановлений і Internet Explorer, і Edge. Адміністраторам систем, де є тільки Internet Explorer, турбуватися нема про що.