Google Chrome отримає фішку, яку давно мають Firefox та Safari

Компанія Google незабаром повинна додати нову фішку у свій браузер Chrome, завдяки якій використання великої кількості вкладок повинно стати легшим. Нагадаємо, що на даний момент при відкритті великої кількості вкладок у Chrome вони просто стискаються у ширині, через що процес навігації по них стає дуже незручним.

Зараз Google намагається вирішити цю проблему. У Google Chrome 88 з’явилася можливість активувати ту функцію, яка вже давно є у Mozilla Firefox та Apple Safari – прокрутка вкладок з використанням спеціальної експериментальної функції на chrome://flags. При активації функції вкладки будуть просто приховуватися, і їх можна буде листати, при цьому розмір смужок вкладок буде звичайного, не стисненого розміру.

Крім цього, компанія Google створила ще одну можливість, яка дозволяє полегшити користування браузером з великою кількістю відкритих вкладок. У Chrome Canary 90 з’явилась можливість вибору ширини, до якої будуть стискатися вкладки до того, як закритися. На вибір доступні варіанти “без стискання”, до “великої”, “середньої” ширини та до закріпленої вкладки.