Експерти назвали функцію, яка розряджає смартфон у 5 разів швидше

Фахівці провели детальне дослідження стосовно впливу функції Always On Display на батарею смартфона.

Always On Display (далі – AOD) почала широко використовуватися у флагманських моделях смартфонів цього року. Завдяки їй пристрій навіть у вимкненому стані показує власнику на екрані час, сповіщення, дату та іншу інформацію.

AOD уже давно доступна для користувачів телефонів з операційною системою Android, і віднедавна з’явилася для “яблучників” – її додали в Pro-версії iPhone 14.

Функція робить користування смартфоном комфортнішим і функціональнішим, але, як виявилося, через неї істотно витрачається акумулятор. Експерти встановили, що деякі смартфони в разі ввімкненої AOD розряджаються в п’ять разів швидше.

Зокрема, за активованої та деактивованої функції iPhone 14 Pro Max зміг пропрацювати 466 і 122 години відповідно, Google Pixel 7 Pro – 367 і 139 годин, Xiaomi 12S Ultra – 495 і 103 години, Samsung Galaxy S22 Ultra – 417 і 136 годин.

При активованому режимі AOD найкращі результати показали смартфони від Google і Samsung, випередивши своїх конкурентів від Apple і Xioami. Однак не все так однозначно, бо у форматі звичайного режиму без використання новомодної функції попереду за часом автономності опинилися саме пристрої від Apple та Xioami.

За словами фахівців, витрата батареї – не єдина проблема, пов’язана з використанням AOD. Річ у тім, що через постійну експлуатацію цієї функції може вигоріти матриця смартфона. У цьому разі на екрані може виникнути “залишкова картинка”.