Чим небезпечний перегрів смартфона у спеку

Сильна спека може негативно впливати не лише на самопочуття людини, але й на роботу електронних пристроїв. При надто високій температурі повітря тепло погано виводиться від електронного приладу, і це може призвести до технічних несправностей.

Під час спеки телефон сильно нагрівається під час зарядки, гри в ігри, проводженні часу у соцмережах та при перегляді відео. Процесор телефона не може відводити тепло від себе, як комп’ютер, тому важливо знати, як уникнути його перегріву.

Чим небезпечний перегрів смартфона

Перегрів смартфона може призвести до пошкодження мікроелектронних компонентів. А якщо залишити пристрій на сонці, то він навіть може загорітися, а акумулятор – вибухнути. Це трапляється рідко, але все ж можливо. Тому найзлішим ворогом смартфона є сонячні промені.

Щодо батареї, то вона може здутися або самозайнятися. Особливо це часто стається, якщо ваш телефон повністю заряджений. У такому випадку електроліт батареї закипає, герметична оболонка розривається, а літій вступає у реакцію з вологим повітрям. Тому краще не залишати телефон на сонці.

Найчастіше спека не відразу вбиває телефон, а поступово – сильно знижуючи ємність акумулятора. Тому у спеку телефон заряджається довше.

Як не допустити перегрів смартфона у спеку:

  1. Не грати у ігри на сонці;
  2. Не сидіти у соцмережах та месенджерах під прямими сонячними променями;
  3. Дозволяти смартфону охолоджуватись час від часу, особливо якщо ви помітили, що він почав гальмувати;
  4. Заряджайте телефон ввечері або вночі, як мінімум – у тіні.