Через коронавірус у першому кварталі впали світові поставки смартфонів

Пандемія коронавіруса COVID-19 у першому кварталі 2020 року привела до падіння світових поставок смартфонів на 11,7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За цей час виробники змогли відвантажити всього 275,8 мільйона пристроїв. Таким чином виходить, що це найбільший темп зниження, про це повідомляється в звіті аналітичної компанії International Data Corporation ( IDC ).

«Не дивлячись на те, що в першому кварталі найчастіше спостерігається скорочення поставок, це найбільше зниження в річному вираженні за всю історію ринку мобільних пристроїв», – підкреслює IDC.

За даними компанії, найбільш сильне зниження поставок спостерігалося в Китаї – на 20,3% в порівнянні з таким самим періодом 2019 року. На цей ринок припадає майже чверть світових поставок смартфонів, за словами експертів, значне падіння в цій країні вплинуло на світовий ринок.

За звітний період у США і Західній Європі поставки мобільних пристроїв скоротилися на 16,1 та на 18,3% відповідно.

Лідером за кількістю світових поставок смартфонів у першому кварталі стала Samsung. Компанія відвантажила 58,3 мільйона пристроїв, а це 21,1% від загального обсягу. Тим не менш, цей показник на 18,9%, нижчий аніж у 2019 році. У першому кварталі минулого року частка Samsung становила 23%.

Слідом за південнокорейським виробником на другому місці Huawei. Китайська компанія за перший квартал підвантажила 49 мільйонів смартфонів, а це 17,1% у річному вираженні. Частка виробника скоротилася з 18,9% до 17,8%.

Apple стала третім найбільшим постачальником, за перший квартал відвантаження компанії на світовий ринок склали 36,7 мільйона смартфонів. У річному вираженні обсяг знизився на 0,4%.

Топ-5 найбільших виробників замикають Xiaomi і Vivo. Обсяг першої в річному вираженні виріс на 6,1% до 29,5 мільйона смартфонів. Друга збільшила поставки на 7% до 24,8 мільйона пристроїв. Їх частка ринку склала 10,7% і 9% відповідно.